Waarom het plaatsen van kantoorplanten een goede keuze is 0 279

Planten op kantoor

Als je een kantoor gaat inrichten, zijn er diverse keuzes die je moet maken. Je moet hierbij een flinke stap verder gaan dan het neerzetten van een aantal bureaus en stoelen op de manier waarop je denkt dat dit handig is. Achter een goed ingerichte werkplek schuilt een gedachtegang. Hierbij is het plaatsen van kantoorplanten misschien niet het eerste waar je aan denkt maar dit is zeker een overweging. Wij leggen uit waarom het plaatsen van kantoorplanten een goede keuze is.

Dit zijn de redenen waarom je kiest voor groen op je kantoor

Kantoorplanten zijn onmisbaar op een werkplek. Er zijn diverse redenen waarom je kiest voor groen (in vorm van kantoorplanten) op je kantoor. Uiteraard maak je deze keuze omdat  planten een decoratieve functie hebben en zorgen voor een rustgevend kleurcontrast in een werkruimte. Dit is echter niet de belangrijkste reden van de keuze. Kantoorplanten zorgen immers voor zuurstof en hebben vaak een luchtzuiverende werking. Daarnaast leveren kantoorplanten een goede bijdrage aan de luchtvochtigheid in de ruimte. De planten op kantoor zijn dus nuttiger dan je denkt want een mens functioneert het beste als hij of zij frisse lucht kan inademen.

De luchtzuiverende werking van de planten op kantoor

Met het neerzetten van kantoorplanten kun je dus het nuttige met het aangename combineren. Veel planten worden immers gezien als de luchtverfrissers uit de natuur waarop gedoeld wordt op de luchtzuiverende werking van het groen. Dit wordt een steeds belangrijkere binnen toepassing want we doen er alles voor om onze kantoorruimtes zo goed mogelijk te isoleren. Dit is een prima streven maar we houden ook onze frisse lucht buiten de deur. De natuur kan jou echter een handje helpen. Er zijn planten die niet alleen zuurstof produceren, maar ook de lucht zuiveren. De luchtzuiverende werking van de planten op kantoor is eenvoudig uit te leggen. Luchtzuiverende planten nemen, via hun bladeren, schadelijke stoffen op uit de lucht en transporteren dit naar de wortels. Hier worden deze stoffen op een natuurlijke wijze afgebroken. 

Kantoorplanten als luchtvochtigheid verbeteraars

Een andere nuttige functie van een kantoorplant heeft betrekking op de luchtvochtigheid in een ruimte. Iedere plant zet immers overdag CO2 om in zuurstof en brengt hiermee hele kleine waterdamp in de lucht. Hiermee wordt een vervelende droge lucht weggenomen wat vooral verlichtend werkt voor mensen met astma of andere longaandoeningen. Tot slot zorgen kantoorplanten voor de afbraak van nare geuren. Hierdoor hebben ze de bijnaam “luchtverfrissers uit de natuur” gekregen.

Dit zijn voorbeelden van luchtzuiverende planten

  • De Sansevieria
  • De rubberplant
  • De Calathea
  • De Lepelplant (Spathiphyllum)
  • De Dracaena (Dracaena marginata) 
  • De goudpalm (Areca palm)
  • De klimop (Hedera helix)
  • De Krulvaren (Nephrolepis exaltata)
  • De blauwvaren (Phlebodium)
  • De Monstera (Monstera deliciosa)

Het plaatsen van een of meerdere kantoorplanten is dus een zeker een keuze die past bij het duurzaam ondernemen. Je zorgt hiermee voor een optimaal leefklimaat op kantoor. Ook een bijbehorende bloempot mag uiteraard niet vergeten worden,  maar je zult ontdekken dat het absoluut geen probleem is om hierin een keuze te maken die past bij de gewenste sfeer en uitstraling van je kantoor. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie