Snel internet voor al je medewerkers 0 245

snel internet

Snel en betrouwbaar internet voor je medewerkers is essentieel voor de productiviteit én voor veel operationele processen, om succesvol te kunnen functioneren. De snelheid en betrouwbaarheid van draadloze netwerken zijn in het afgelopen decennium weliswaar aanzienlijk verbeterd, maar toch hebben standaardproducten regelmatig connectiviteitsproblemen. Heb je een slecht WIFI signaal op kantoor? Dan zijn er gelukkig verschillende manieren om het signaal te verbeteren. Dit hoeven niet direct dure oplossingen te zijn. Het is raadzaam om eerst de “makkelijke” oplossingen te proberen en te ontdekken of dit verbetering geeft. In dit blog vertellen we je er meer over.

Verschillende kanalen om wifi op in te stellen

Het komt vaak voor dat bedrijven gevestigd zijn in bijvoorbeeld bedrijfsverzamelgebouwen. Hiervan zullen de meeste, zo niet allemaal, gebruik maken van internet. Hierdoor kan het gebeuren dat een ander bedrijf op hetzelfde wifi kanaal actief is als jouw eigen wifi netwerk, wat er voor kan zorgen dat het internet voor je personeel langzaam(er) wordt. Daarnaast zijn er ook tal van apparaten die de kanalen kunnen verstoren. WIFI is in te stellen op veertien verschillende kanalen. Een eenvoudige en vaak doeltreffende oplossing om meer vaart in je internet te krijgen, is het aanpassen van het kanaal.

Zorg ervoor dat de router op de juiste plaats staat

Om snel internet voor je medewerkers te kunnen garanderen, is het belangrijk dat de router op een strategische plek wordt gezet. Helemaal rechts of links in een grote kantoorruimte is niet verstandig. Daarnaast worden routers ook veel in de meterkast geplaatst. In de meeste gevallen wemelt het daar van de buizen, elektrische leidingen en tal van kabels. Ook dikke muren verstoren de kwaliteit en reikwijdte van het wifi-signaal. Veel winst is dus te behalen door de router te verplaatsen naar een plek zonder leidingen en buizen en met meer vrije ruimte rondom. Ook hoger plaatsen is beter dan op de vloer. Door de router met een langere kabel met de modem te verbinden en wat rond te lopen kun je vaak al bepalen wat een goede plek.

Een wifi versterker kan uitkomst bieden

In grote kantoren of bedrijfsverzamelgebouwen is één enkele router vaak niet genoeg om overal goede wifi-ontvangst te hebben. De mogelijkheid om de wifi op diverse plekken sterker te krijgen is door de aanschaf van de beste wifi versterker. Dit apparaat plug je heel eenvoudig in het stopcontact, waardoor het signaal wordt opgepakt en doorgestuurd. Hierdoor wordt het wifi signaal versterkt en wordt het bereik van je wifi vergroot. In de meeste gevallen is dit dé oplossing voor traag internet.

Meer weten?

Wil je meer weten over wifi versterkers? Lees dan zeker eens de koopgids die is geschreven door Joep van BestGekozen.nl. Hierin lees je alles wat je wil (en moet) weten over wifi versterkers en daarnaast wordt antwoord gegeven op de meeste gestelde vragen over deze apparaten. Zo weet jij zeker dat je uiteindelijk een weloverwogen keuze voor een wifi versterker maakt waardoor je medewerkers nooit meer zonder goede wifi zullen zitten.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie