Klantgegevens en transacties monitoren kan veel gemakkelijker met de juiste software 0 30

Klantgegevens en transacties monitoren kan veel gemakkelijker met de juiste software

Het is aan een financiële instelling om er zelf voor te zorgen dat men veilig zaken doet. Dat is nodig om te voldoen aan wet- en regelgeving. Klanten moeten gescreend worden voordat ze geaccepteerd worden, maar ook daarna moet je ze blijven monitoren om verdachte activiteiten tijdig te kunnen constateren. Op dagelijkse bezig ben je bezig met het monitoren van klantgegevens en transacties en het volledig vastleggen en beschikbaar stellen van deze gegevens. Zo kun je immers klanten het beste beoordelen en op elk moment de juiste beslissingen maken. Veel organisaties zijn bij dit proces echter voortdurend aan het schakelen tussen verschillende bronnen, systemen en applicaties, wat het proces ingewikkeld en arbeidsintensief maakt. Dit terwijl klantgegevens en transacties en monitoren veel gemakkelijk kan met de juiste software.

Invenna

Met die oplossing komt het bedrijf Invenna, dat gestart werd door een groep consultants. Zij merkten dat veel organisaties worstelden met het samenbrengen en toegang krijgen tot de juiste klantdata. Na verzoeken om unieke klantbeelden te maken voor campagnes, analyses en modellen, besloot Invenna dat er een betere oplossing moest komen en begon men met het ontwikkelen van een softwareoplossing voor afdelingen zoals analyse, compliance, marketing en IT. Daarna werd samenwerking met Rabobank en Robeco een compleet nieuw platform ontwikkeld: het KYC platform, dat inmiddels positief beoordeeld is door een van Nederlands grootste auditors.

KYC platform

Voor financiële instelling biedt de KYC software een echte uitkomst. Het breng je alle klant- en transactiedata samen tot één uniek en compleet klantbeeld, zodat het gemakkelijker wordt om transactiemonitoring, remediation en alerting processen toe te passen. Het Invenna-platform biedt een datamodel dat flexibel is en het mogelijk maakt om verschillende databronnen te integreren. Dit zorgt ervoor dat de gegevens en transacties klanten eenvoudig toegankelijk zijn, ongeacht de formaten en de verschillende bronnen en applicaties waarin ze zijn opgeslagen. Ook kan het platform ontbrekende klantinformatie aanvullen door middel van geautomatiseerde communicatie via verschillende kanalen, zoals e-mail, telefoon, post of andere online platforms.

KYC platform

Alerts

Een ander groot voordeel van de KYC software is dat door het complete klantbeeld het platform moeiteloos alerts kan verwerken. Deze alerts kun je verplaatsen over autorisatielijnen, clusteren en koppelen aan andere bronnen zoals CRM, PEP- en sanctielijsten om zo een volledig dossier op te bouwen. Hierdoor kunnen je als gebruiker van het platform snel klantinformatie beoordelen en raadplegen, en wordt het aantal onnodige meldingen verminderd.

Het platform is in principe geschikt voor alle financiële instellingen. Door de gerichtheid op transactiemonitoring, remediation en alerting is het echter in het bijzonder passend voor banken, verzekeraars en vermogensbeheerders. Als je kiest voor het Invenna KYC platform, dan is het goed om te weten dat het platform dan ook meteen toe te passen is. Daarvoor ontvang je hulp en persoonlijke begeleiding bij de onboarding van Invenna zelf.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Bouwvak, een kans of bedreiging? 0 87

Bouwvak

De bouwvak staat bekend als een periode waarin de hele bouwsector stil ligt. In de praktijk is dat echter zeker niet het geval. Sinds 1982 is deze periode niet meer een door de overheid verplichte vakantie. Hoewel veel opdrachtgevers op vakantie zijn, kan dit ook een zeer interessante periode zijn voor ZZP’ers in de bouw. Ook veel concurrenten liggen immers langs het strand. 

Wat is de bouwvak?

De term “bouwvak” omschrijft de periode van drie weken waarin een groot deel van de bouwsector op zomervakantie is. In het verleden was dit een door de overheid vastgestelde periode, maar dat is al ruim 35 jaar niet meer het geval. Bedrijven mogen nu zelf uitmaken of ze zich aan deze periode houden. Veel bedrijven doen dit echter wel om hun medewerkers de gelegenheid te geven om met hun gezinnen van hun vakantie te genieten. Ruim twee derde van de bedrijven volgen de adviesdata, die ieder jaar door de brancheorganisatie Bouwend Nederland worden vastgesteld. De bouwvak is immers gekoppeld aan de schoolvakanties en zijn onderverdeeld in de regio’s noord, midden en zuid. 

“Verplicht” vakantie in de bouwvak?

De vraag is uiteraard of je als ZZP’er in de bouwsector deze bouwvak als een zegen of een vloek moet zien. Als je afhankelijk bent van andere aannemers die wel op vakantie gaan, kan het zomaar zo zijn dat je niet verder kunt. Op dat moment heb je geen keuze. Het is zeker verstandig om hier (op financieel gebied) rekening mee te houden. Je kunt als ZZP’er in de bouw zomaar inkomsten verliezen als gevolg van de bouwvak. 

Daarnaast kan de bouwvak ook als consequentie hebben dat er minder materiaal beschikbaar is omdat de leverancier ook drie weken niet levert. Ook in dat geval kun je niet verder, als je hier vooraf op ingespeeld hebt. Als je rekening houdt met deze beperkingen hoef  je hierdoor niet in de problemen te komen. 

Hard werken in de bouwvak?

Een ander scenario is ook mogelijk. Veel bedrijven kunnen het zich uit concurrentieoverwegingen (in combinatie met de lage marges in de markt) nog steeds niet permitteren om opdrachten te weigeren of uit te stellen, ondanks dat het personeel niet actief is die periode. Deze bedrijven hebben geen andere keuze dan gebruik te maken van ZZP’ers. Dit is uiteraard een interessant verdienmodel voor veel zelfstandigen. Daarnaast zijn er veel ZZP’ers die zich aanbieden voor spoedklussen met het bijbehorende tarief uiteraard.     

De bouwvak hoeft dus niet altijd een lastige periode te zijn voor ZZP’ers maar kan ook veel kansen bieden. Ga jij op vakantie of verdien je veel geld met de bouwvak? Het hangt uiteraard af van je persoonlijke situatie. 

7 tips om zonder geld een bedrijf te starten 0 78

Bedrijf starten

Er zijn zeer veel manieren om zonder geld een bedrijf te starten. De enige voorwaarde is dat je dit overwogen doet. Door het maken van overwogen keuzes en het denken in mogelijkheden zul je ervaren dat je veel kansen hebt om een onderneming te beginnen zonder financiële middelen. Zelfs het opzetten van een B.V. kan zonder een diepe investering te doen. Wij helpen je op weg door 7 tips om zonder geld een bedrijf te starten met je te delen. 

Eigen bedrijf opzetten zonder grote investering te doen

Het starten van een eigen bedrijf klinkt voor veel mensen zeer aantrekkelijk maar deze stap brengt wel wat risico’s met zich mee. Je staat er alleen voor en hebt niemand om financieel op terug te vallen. Veel mensen kiezen er dan ook voor om eerst een grote financiële buffer op te bouwen voordat ze de stap naar het ondernemerschap zetten. Dit hoeft echter niet noodzakelijk te zijn. Het is immers goed mogelijk om een eigen bedrijf op te zetten zonder een grote investering te doen.   

Bedrijf beginnen zonder financiële middelen, kan dat?

Wellicht zijn er bij het lezen van de kop van dit artikel wel een aantal vragen bij je opgekomen. Bedrijf beginnen zonder financiële middelen, kan dat en is dat dat verstandig? We kunnen beide vragen bevestigend beantwoorden. Voor het opzetten van een bedrijf heb je financiële middelen nodig óf tijd. Door het investeren van tijd kun je de mogelijkheden benutten die we hieronder met je delen. Het is uiteraard wel verstandig om het opzetten van je bedrijf naast een betaalde baan of andere inkomstenbron te doen. Op deze manier loop je geen onnodig risico en kun je jezelf in levensonderhoud voorzien.

7 tips om zonder geld een bedrijf te starten

  1. Schrijf een reëel bedrijfsplan op basis van een gedegen marktonderzoek.
  2. Begin een online business als virtual assistant en lever diensten op basis van jouw expertise. 
  3. Overweeg dropshipping, het verkopen van goederen die je laat leveren door anderen. Je hoeft dan geen voorraad aan te houden.
  4. Ga na wat je kansen zijn in affiliate marketing, een betaalde verwijzing of een aanbeveling naar een andere website om een bezoeker attent te maken op een aantrekkelijk aanbod dat te vinden is op een ander digitaal platform. Uiteraard krijg je een vergoeding op het moment dat jouw websitebezoeker tot de gewenste actie overgaat.
  5. Werk vanuit huis om kantoor- en vervoerkosten te bespreken en maak gebruik van de vele gratis online tools waarmee je op een zo efficiënt mogelijke manier je bedrijfsprocessen kunt vormgeven. 
  6. Maak gebruik van ruilhandel waarbij je jouw expertise ruilt voor de expertise van een ander. Een tekstschrijver en een webdesigner kunnen op deze manier uitstekend samenwerken 
  7. Onderzoek de mogelijkheden om zo voordelig mogelijk uit te zijn en eventuele risico’s uit te sluiten als je plannen toch niet zo uitpakken als gedacht. Een B.V. starten is hierbij een goede optie omdat je met je privévermogen dan niet aansprakelijk bent als je bedrijf eventueel failliet gaat.