In de rustige zomerperiode werken aan je onderneming 0 172

In de rustige zomerperiode werken aan je onderneming

De zomervakantie is net begonnen. Voor sommige ondernemers is dat dé tijd dat er geld verdiend gaat worden. Zij beleven de hightime van het jaar, omdat ze in het hoogseizoen een groot gedeelte van hun omzet draaien. Een grotere groep ondernemers heeft het juist rustiger in de zomerperiode. Hun klanten zijn op vakantie, en de vraag naar producten of diensten zakt even wat in. Dit is dan de uitgerekende tijd om als ondernemer niet ín, maar áán je onderneming te werken.

De onderneming op orde en klaar voor de toekomst

Ondernemers zijn ook maar mensen. En net als iedereen hebben ze gezette tijden ontspanning nodig. Even een periode waarin ze niet met werk bezig zijn, om daarna weer te kunnen knallen. De rustige zomervakantie is uitermate geschikt om een of meerdere weken vakantie te nemen. Je hebt dan geen inkomsten, maar loopt ook de minste omzet mis.

Naast je vakantie is het ook tijd om je onderneming weer eens goed op orde te krijgen. Denk aan het bijwerken en archiveren van klantendossiers en je boekhouding, en het uitzoeken van dingen die niet zo hoog op je prioriteitenlijst staan. Daarnaast is de zomer ook uitgerekend de tijd om na te denken over en te werken aan de toekomst. Tijd om doelen te stellen, en de strategie te bepalen.

Financiële injectie voor groei

Om je onderneming relevant te laten blijven of te kunnen groeien, is het vaak nodig om te investeren. Bijvoorbeeld in een verbouwing van je winkel of bedrijfspand, meer productiemachines, meer medewerkers of marketing. Maar de financiële reserves zijn de afgelopen bij veel ondernemers behoorlijk geslonken, door onder meer de stijgende grondstof- en brandstofprijzen, duurdere energie en hogere lonen. Een zakelijke lening kan daarom uitkomst bieden.

Welke type zakelijke lening past bij jou?

Welke type zakelijke lening past bij jou

Bij de meeste zakelijke leningen krijg je eenmalig een afgesproken bedrag. Vervolgens betaal je een bepaalde tijd maandelijks een gelijkblijvend bedrag terug. Dit bestaat deels uit aflossing en deels uit rente. Hoewel het fijn is dat je precies weet waar je aan toe bent, is het wel een behoorlijk rigide oplossing. Hoe zit dat bijvoorbeeld als je nog niet precies weet op welke termijn de investering meer omzet gaat opleveren? Of hoeveel? Omdat je nu eenmaal niet in de toekomst kunt kijken, zijn veel ondernemers op zoek naar meer flexibiliteit.

Pinvoorschot biedt een dergelijke flexibiliteit. Hoe dat werkt? Ook bij dit type zakelijke lening krijg je eenmalig een bepaald bedrag. Maar de aflossing bestaat niet uit een vast maandbedrag, maar is afhankelijk van je omzet. Van je pintransacties wordt een afgesproken percentage ingehouden voor aflossing van de lening. In drukke tijden betaal je automatisch meer af, in rustigere tijden wat minder.

Een heerlijke zomer toegewenst, en gebruik de tijd goed die je over hebt als het qua klandizie wat rustiger is!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

De essentiële pannen voor een succesvolle horecaonderneming 0 176

Pannen voor de horeca

Als het gaat om het runnen van een succesvolle horecaonderneming, zijn kwalitatieve pannen van essentieel belang. Ze spelen een cruciale rol in de keuken, waar efficiëntie, duurzaamheid en kwaliteit van groot belang zijn. In dit artikel zullen we de pannen bespreken die elke horecaonderneming nodig heeft om te gedijen en te excelleren.

Sauspannen voor perfecte sauzen en delicate gerechten

Sauspannen vormen de basis van elke professionele keuken. Ze zijn ideaal voor het bereiden van sauzen, soepen en andere delicate gerechten. Een goede sauspan moet gemaakt zijn van hoogwaardig materiaal zoals roestvrij staal, dat zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en duurzaamheid. Daarnaast is een pan met een dikke bodem en een stevig handvat belangrijk om de hitte goed vast te houden en gemakkelijk te kunnen hanteren. Investeer in verschillende formaten sauspannen om aan de diverse behoeften van je menu te voldoen.

Koekenpannen voor veelzijdigheid en perfecte bakresultaten

Koekenpannen zijn onmisbaar in de horeca. Ze worden gebruikt voor het bakken van eieren, pannenkoeken, vlees en groenten. Kies voor koekenpannen met een anti-aanbaklaag van hoge kwaliteit om ervoor te zorgen dat voedsel niet blijft plakken en gemakkelijk kan worden omgedraaid. Daarnaast zijn pannen met een stevig handvat en een goede warmtegeleiding essentieel. Investeer in verschillende formaten koekenpannen, zodat je kunt variëren in de gerechten die je aanbiedt.

Stoofpotten voor langzaam gegaarde heerlijkheden

Voor het bereiden van smaakvolle stoofschotels, braadstukken en suddergerechten zijn stoofpotten van onschatbare waarde. Deze pannen zijn ontworpen om warmte vast te houden en langzaam te laten circuleren, waardoor vlees en groenten gelijkmatig gaar worden en de smaken zich volledig ontwikkelen. Kies voor stoofpotten gemaakt van gietijzer of geëmailleerd gietijzer, omdat deze materialen de warmte goed vasthouden en zorgen voor een gelijkmatige verdeling. Het is ook belangrijk dat de stoofpot een goed passend deksel heeft om vocht en smaken binnen te houden.

Conclusie

De keuze van de juiste pannen is van groot belang voor het succes van een horecaonderneming. Investeer in hoogwaardige sauspannen, koekenpannen en stoofpotten om de efficiëntie, duurzaamheid en kwaliteit in je keuken te waarborgen. Met deze essentiële pannen ben je goed uitgerust om heerlijke gerechten te bereiden en je klanten tevreden te stellen, wat zal bijdragen aan het succes van je horecaonderneming. Meer pannen bekijken? Vind de beste pannen op Pannenadvies.nl.

Ideale locatie voor een bedrijfsfeest: het strand! 0 174

Ideale locatie voor een bedrijfsfeest: het strand!

We hebben vanwege de coronapandemie behoorlijk gekke jaren achter de rug. Mensen moesten bijvoorbeeld wanneer mogelijk thuiswerken. Hierdoor was er onder meer veel minder direct contact tussen collega’s. Daarnaast konden bedrijfsfeesten niet doorgaan, of moesten bezoekers zich aan allerlei regels houden. Dit jaar kunnen bedrijven gelukkig weer een spetterend bedrijfsfeest houden. Zonder rekening te hoeven houden met allerlei ge- en verboden. De ideale locatie hiervoor: aan het strand! En wist je al dat je hiervoor niet eens naar de Nederlandse kust hoeft?

Het gevoel van zon, zee en strand

De zomer is altijd al een populaire periode geweest voor het organiseren van bedrijfsfeesten. De zomerse zon en frisse buitenlucht doet iedereen goed, en brengt mensen snel in een feestelijke stemming. Bovendien zijn veel activiteiten buiten gemakkelijker te organiseren. De ideale plek voor een bedrijfsfeest is dan ook het strand. Instant happiness, en mensen hebben echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

Aan het strand… bij Eindhoven?

Op zoek naar een bedrijfsfeest locatie met strand, maar geen zin om al het personeel helemaal naar de Nederlandse kust te moeten vervoeren? Dan is Beachclub Sunrise precies die unieke locatie waarnaar jij op zoek bent. Hier heb je namelijk een schitterend uitzicht over het water van recreatieplas Aquabest, een ruim strand (met palmbomen natuurlijk) en een zonnig terras. Beachclub Sunrise ligt net ten noorden van Eindhoven. Een perfecte locatie dus voor een bedrijfsfeest van bedrijven uit Noord-Brabant, Limburg en Gelderland.

Sfeervolle locatie voor een bedrijfsfeest in de winter

Moet je een zaal huren in Eindhoven voor een vergadering of bedrijfspresentatie? En ben je hiervoor op zoek naar een originele locatie? Ook hiervoor kun je terecht bij Beachclub Sunrise. Er zijn verschillende stijlvolle zalen met een eigen sfeer, geschikt voor tien tot in totaal wel 2500 mensen. Deze binnenlocatie maakt de strandclub ook erg geschikt voor een bedrijfsfeest in de winter. Compleet met wintersfeer!

Tips voor de invulling van een bedrijfsfeest aan het strand

Tips voor de invulling van een bedrijfsfeest aan het strand

Met een goede locatie ben je voor een feestelijke stemming al een eind op weg. Toch is het belangrijk goed over de verdere invulling van een bedrijfsfeest na te denken. Wil je er bijvoorbeeld een themafeest van maken, in Ibiza-stijl? Mag het wel wat actiever, met bijvoorbeeld sportieve strandactiviteiten of een stormbaan? Of lijkt je een bedrijfsfestival, een festivalsfeer met verschillende optredens je meer wat?

Tot slot maakt natuurlijk het eten en drinken ook een belangrijk onderdeel uit van de beleving van het bedrijfsfeest. Afhankelijk van het gekozen thema oen passend bij het bedrijf en de medewerkers kun je bijvoorbeeld kiezen voor partyfood, een streetfood festival, een buffet of BBQ.

Succes met de organisatie, en veel plezier tijdens het bedrijfsfeest!