In de rustige zomerperiode werken aan je onderneming 0 250

In de rustige zomerperiode werken aan je onderneming

De zomervakantie is net begonnen. Voor sommige ondernemers is dat dé tijd dat er geld verdiend gaat worden. Zij beleven de hightime van het jaar, omdat ze in het hoogseizoen een groot gedeelte van hun omzet draaien. Een grotere groep ondernemers heeft het juist rustiger in de zomerperiode. Hun klanten zijn op vakantie, en de vraag naar producten of diensten zakt even wat in. Dit is dan de uitgerekende tijd om als ondernemer niet ín, maar áán je onderneming te werken.

De onderneming op orde en klaar voor de toekomst

Ondernemers zijn ook maar mensen. En net als iedereen hebben ze gezette tijden ontspanning nodig. Even een periode waarin ze niet met werk bezig zijn, om daarna weer te kunnen knallen. De rustige zomervakantie is uitermate geschikt om een of meerdere weken vakantie te nemen. Je hebt dan geen inkomsten, maar loopt ook de minste omzet mis.

Naast je vakantie is het ook tijd om je onderneming weer eens goed op orde te krijgen. Denk aan het bijwerken en archiveren van klantendossiers en je boekhouding, en het uitzoeken van dingen die niet zo hoog op je prioriteitenlijst staan. Daarnaast is de zomer ook uitgerekend de tijd om na te denken over en te werken aan de toekomst. Tijd om doelen te stellen, en de strategie te bepalen.

Financiële injectie voor groei

Om je onderneming relevant te laten blijven of te kunnen groeien, is het vaak nodig om te investeren. Bijvoorbeeld in een verbouwing van je winkel of bedrijfspand, meer productiemachines, meer medewerkers of marketing. Maar de financiële reserves zijn de afgelopen bij veel ondernemers behoorlijk geslonken, door onder meer de stijgende grondstof- en brandstofprijzen, duurdere energie en hogere lonen. Een zakelijke lening kan daarom uitkomst bieden.

Welke type zakelijke lening past bij jou?

Welke type zakelijke lening past bij jou

Bij de meeste zakelijke leningen krijg je eenmalig een afgesproken bedrag. Vervolgens betaal je een bepaalde tijd maandelijks een gelijkblijvend bedrag terug. Dit bestaat deels uit aflossing en deels uit rente. Hoewel het fijn is dat je precies weet waar je aan toe bent, is het wel een behoorlijk rigide oplossing. Hoe zit dat bijvoorbeeld als je nog niet precies weet op welke termijn de investering meer omzet gaat opleveren? Of hoeveel? Omdat je nu eenmaal niet in de toekomst kunt kijken, zijn veel ondernemers op zoek naar meer flexibiliteit.

Pinvoorschot biedt een dergelijke flexibiliteit. Hoe dat werkt? Ook bij dit type zakelijke lening krijg je eenmalig een bepaald bedrag. Maar de aflossing bestaat niet uit een vast maandbedrag, maar is afhankelijk van je omzet. Van je pintransacties wordt een afgesproken percentage ingehouden voor aflossing van de lening. In drukke tijden betaal je automatisch meer af, in rustigere tijden wat minder.

Een heerlijke zomer toegewenst, en gebruik de tijd goed die je over hebt als het qua klandizie wat rustiger is!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie