Deze 5 plekken worden vaak vergeten bij het schoonmaken van een kantoor 0 292

het schoonmaken van een kantoor

Een opgeruimd en schoon kantoor zorgt voor een gezonde werksituatie, een prettige werksfeer en meer productiviteit. Ondanks dat krijgt het schoonmaken van een kantoor niet de benodigde aandacht. Deze klus wordt vaak niet grondig uitgevoerd en er zijn veel plekken die nog wel eens vergeten worden. Ontdek hier welke 5 belangrijke plekken nog wel eens overgeslagen worden bij het schoonmaken van kantoren.

Minder grondige schoonmaak op kantoren

Hoewel iedereen weet hoe belangrijk een goede hygiëne is, wordt dit bij het schoonmaken van kantoren (en andere bedrijfspanden) nog wel eens vergeten. De schoonmaakwerkzaamheden op een kantoor gebeuren vaak veel minder grondig dan thuis. Dit is opvallend want er wordt toch een groot deel van de dag op de werkplek doorgebracht. Ondanks dat we allemaal weten dat een slechte hygiëne de kans op ziektes kan vergroten, de overlast van ongedierte in de hand werkt en een wisselwerking heeft op het gedrag van veel mensen, schiet het grondig schoonmaken op kantoor er nog wel eens bij in. Er zijn veel intensief gebruikte (kleine) plekken die regelmatig worden overgeslagen……

Deze 5 plekken worden vaak vergeten bij het schoonmaken van een kantoor

Zoals aangegeven zijn er een 5tal plekken die vaak worden vergeten bij het schoonmaken van ene kantoor. De een is misschien iets voor de hand liggender dan de ander. We zetten ze daarom voor je op een rijtje:

  • Sanitaire ruimtes: Iedereen hecht veel waarde aan een schoon toilet maar gaat niet even hygiënisch te werk bij het toiletbezoek. Het is dan ook goed om aandacht te besteden aan de deurklink, de lichtknoppen en vooral de spoelknop. Dit zijn de plekken waar de meeste bacteriën zitten. Daarbij mogen de kranen niet vergeten worden. De kranen worden immers als eerste aangeraakt na een toiletbezoek en zijn dus het smerigst.
  • Telefoons: Op kantoor wordt veel gebeld, nog altijd ook met vaste telefoons. De hoorn wordt niet altijd met even schone handen vastgepakt en behoort dat ook tot de meest vieze plekken op kantoor.
  • Het toetsenbord: Veel mensen werken en eten tegelijk. Dit is terug te zien op en in het toetsenbord die niet alleen regelmatig vol zit met kruimels maar ook met afdrukken van vieze vingers. Daarnaast komen er ongemerkt ook druppels zweet, spraakwater en huidschilfers op het toetsenbord terecht….. 
  • De printer: In veel gevallen wordt een printer gemeenschappelijk gebruikt en drukken veel verschillende mensen de knoppen van dit apparaat in. Helaas wassen weinig mensen met regelmaat hun handen.
  • De keuken: Deze plek verdient veel aandacht om de overlast op ongedierte te voorkomen. Daarnaast worden vaatwassers en koffieautomaten vrijwel nooit grondig schoongemaakt. Dit is niet alleen van belang voor de hygiëne (denk alleen maar aan de knoppen) maar ook om de kans op stankoverlast en verstopping te verkleinen. Tot slot willen we de koelkast even onder de aandacht brengen. Een gemeenschappelijk gebruikte koelkast ligt vaak vol met spullen die over datum of beschimmeld zijn. Daarnaast voelt niemand zich geroepen om de koelkast schoon te maken als er spullen zijn gaan lekken. 
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie