Als ondernemer vrijwillig een WIA-uitkering afsluiten 0 211

Als ondernemer vrijwillig een WIA-uitkering afsluiten

Een steeds groter deel van de Nederlandse beroepsbevolking, is actief als ondernemer. Het afgelopen decennium is vooral het aantal zzp’ers sterk toegenomen. Volgens de KvK waren er op 1 januari 2023 meer dan 1,6 miljoen zelfstandig ondernemers zonder personeel. Dat is zeventien procent van de werkzame beroepsbevolking. Het aantal zzp’er is de afgelopen tien jaar gegroeid met maar liefst 84 procent. Hoewel als zelfstandige werken onder andere het voordeel van meer  vrijheid heeft, zijn er ook nadelen aan verbonden. Zo zijn zzp’ers niet verzekerd in geval van (langdurige) ziekte of arbeidsongeschiktheid. Ze kunnen zich hier wel vrijwillig voor kun verzekeren.

Verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering volgens pensioenakkoord uitgesteld

Er is dus een groeiend aantal mensen zonder verzekering bij ziekte of arbeidsongeschiktheid. Omdat zij in die situatie direct inkomsten mislopen neemt het aantal mensen toe dat in financiële problemen kan komen. Om de kans hierop te verkleinen, is in het pensioenakkoord in 2019 afgesproken dat ondernemers zich zullen moeten gaan verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Vorig jaar werd echter bekend dat de invoering van een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) problemen oplevert en nog jaren zal duren.

Wat houdt de vrijwillige WIA-verzekering in?

Maar vrijwillig een verzekering tegen arbeidsongeschiktheid afsluiten is zeker geen overbodige luxe. Ondernemers kunnen bij een commerciële partij zoals een verzekeraar een AOV afsluiten, of een vrijwillige WIA-uitkering bij het UWV. De WIA-uitkering biedt een inkomen nadat een ondernemer twee jaar lang vanwege een ziekte of handicap niet of minder heeft kunnen werken.

De WIA-uitkering bestaat eigenlijk uit twee verschillende uitkeringen. Enerzijds betreft het de WGA, Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten. Deze uitkering is voor mensen die nu of in de toekomst nog wel of deels kunnen werken. Anderzijds gaat het om de IVA -uitkering, Inkomensvoorziening Volledig Arbeidsongeschikten. Deze is voor mensen die nu niet meer kunnen werken en dat in de toekomst ook naar verwachting niet meer kunnen.

Meer over de premie en hoogte van een WIA-uitkering

Meer over de premie en hoogte van een WIA-uitkering

Met het vrijwillig afsluiten van een WIA-verzekering, verzekert iemand een bepaald dagloon. Dit is gebaseerd op de inkomsten die iemand misloopt bij langdurige ziekte of arbeidsongeschiktheid. Het maximale te verzekeren dagloon is voor 2023 vastgesteld op 256,54 euro. Er geldt een maximaal maandbedrag van 5.579,75 euro en maximaal jaarbedrag van 66.956,94 euro. De premie die een ondernemer betaalt bij het vrijwillig afsluiten van een WIA-uitkering is afhankelijk van het te verzekeren dagloon en het aantal werkdagen per maand.

Meer vrijwillige verzekeringen van het UWV

Ondernemers die graag financiële zekerheid willen, kunnen zich voor diverse zaken vrijwillig verzekeren bij het UWV. Naast de WIA-uitkering gaat het onder meer om een ziektewetverzekering, WAO-verzekering en WW-verzekering.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

De evolutie van mini-luidsprekers: Trends en innovaties in draagbare audio voor bedrijven 0 173

Evolutie mini speakers

In de wereld van zakelijke communicatie is geluid van cruciaal belang. Of het nu gaat om het faciliteren van productpresentaties, het verbeteren van vergaderingen of het ondersteunen van professionele evenementen, draagbare audioapparaten hebben de manier waarop bedrijven communiceren getransformeerd. In dit artikel zullen we de evolutie van mini speakers verkennen en de opkomende trends en innovaties in draagbare audio voor bedrijven onder de loep nemen.

Compact design en draagbaarheid

Mini-luidsprekers hebben de afgelopen jaren enorme vooruitgang geboekt op het gebied van design en draagbaarheid. Bedrijven erkennen het belang van draagbare audio-oplossingen die gemakkelijk kunnen worden meegenomen naar verschillende locaties. Moderne mini-luidsprekers zijn slanker, lichter en compacter dan ooit tevoren, zonder concessies te doen aan geluidskwaliteit. Deze draagbare apparaten passen gemakkelijk in een aktetas, handtas of zelfs in een zak, waardoor ze perfect zijn voor professionals die vaak onderweg zijn.

Draadloze connectiviteit en veelzijdigheid

Een andere opvallende trend in de evolutie van mini-luidsprekers is de overgang naar draadloze connectiviteit. Dankzij technologieën zoals Bluetooth kunnen mini speakers naadloos verbinding maken met verschillende apparaten, zoals smartphones, tablets en laptops, zonder gedoe met kabels. Dit maakt ze uiterst veelzijdig en gemakkelijk te gebruiken in verschillende zakelijke scenario’s. Of het nu gaat om het afspelen van presentaties, het luisteren naar audioboeken tijdens het reizen of het genieten van achtergrondmuziek tijdens bedrijfsevenementen, draadloze mini-luidsprekers bieden flexibiliteit en vrijheid.

Verbeterde geluidskwaliteit en functies

Innovaties in draagbare audio hebben geleid tot aanzienlijke verbeteringen in geluidskwaliteit bij mini-luidsprekers. Ondanks hun kleine formaat kunnen moderne mini-luidsprekers helder en krachtig geluid produceren, waardoor ze geschikt zijn voor presentaties en vergaderingen in kleine tot middelgrote ruimtes. Bovendien zijn veel mini-luidsprekers uitgerust met geavanceerde functies, zoals ruisonderdrukkingstechnologie en ingebouwde microfoons, waardoor ze ook dienst kunnen doen als handsfree communicatieapparaten tijdens conference calls.

Conclusie

De evolutie van mini-luidsprekers heeft de manier waarop bedrijven omgaan met geluidstransmissie en draagbare audio veranderd. Met compacte ontwerpen, draadloze connectiviteit en verbeterde geluidskwaliteit zijn mini-luidsprekers onmisbare tools geworden voor professionals die op zoek zijn naar draagbare en krachtige audio-oplossingen. Of het nu gaat om het verbeteren van presentaties, het ondersteunen van vergaderingen of het verrijken van professionele evenementen, deze kleine apparaten maken een groot verschil in de zakelijke wereld. Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en innovaties, want de evolutie van mini-luidsprekers is nog lang niet ten einde.

De essentiële pannen voor een succesvolle horecaonderneming 0 176

Pannen voor de horeca

Als het gaat om het runnen van een succesvolle horecaonderneming, zijn kwalitatieve pannen van essentieel belang. Ze spelen een cruciale rol in de keuken, waar efficiëntie, duurzaamheid en kwaliteit van groot belang zijn. In dit artikel zullen we de pannen bespreken die elke horecaonderneming nodig heeft om te gedijen en te excelleren.

Sauspannen voor perfecte sauzen en delicate gerechten

Sauspannen vormen de basis van elke professionele keuken. Ze zijn ideaal voor het bereiden van sauzen, soepen en andere delicate gerechten. Een goede sauspan moet gemaakt zijn van hoogwaardig materiaal zoals roestvrij staal, dat zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en duurzaamheid. Daarnaast is een pan met een dikke bodem en een stevig handvat belangrijk om de hitte goed vast te houden en gemakkelijk te kunnen hanteren. Investeer in verschillende formaten sauspannen om aan de diverse behoeften van je menu te voldoen.

Koekenpannen voor veelzijdigheid en perfecte bakresultaten

Koekenpannen zijn onmisbaar in de horeca. Ze worden gebruikt voor het bakken van eieren, pannenkoeken, vlees en groenten. Kies voor koekenpannen met een anti-aanbaklaag van hoge kwaliteit om ervoor te zorgen dat voedsel niet blijft plakken en gemakkelijk kan worden omgedraaid. Daarnaast zijn pannen met een stevig handvat en een goede warmtegeleiding essentieel. Investeer in verschillende formaten koekenpannen, zodat je kunt variëren in de gerechten die je aanbiedt.

Stoofpotten voor langzaam gegaarde heerlijkheden

Voor het bereiden van smaakvolle stoofschotels, braadstukken en suddergerechten zijn stoofpotten van onschatbare waarde. Deze pannen zijn ontworpen om warmte vast te houden en langzaam te laten circuleren, waardoor vlees en groenten gelijkmatig gaar worden en de smaken zich volledig ontwikkelen. Kies voor stoofpotten gemaakt van gietijzer of geëmailleerd gietijzer, omdat deze materialen de warmte goed vasthouden en zorgen voor een gelijkmatige verdeling. Het is ook belangrijk dat de stoofpot een goed passend deksel heeft om vocht en smaken binnen te houden.

Conclusie

De keuze van de juiste pannen is van groot belang voor het succes van een horecaonderneming. Investeer in hoogwaardige sauspannen, koekenpannen en stoofpotten om de efficiëntie, duurzaamheid en kwaliteit in je keuken te waarborgen. Met deze essentiële pannen ben je goed uitgerust om heerlijke gerechten te bereiden en je klanten tevreden te stellen, wat zal bijdragen aan het succes van je horecaonderneming. Meer pannen bekijken? Vind de beste pannen op Pannenadvies.nl.