Als ondernemer vrijwillig een WIA-uitkering afsluiten 0 102

Als ondernemer vrijwillig een WIA-uitkering afsluiten

Een steeds groter deel van de Nederlandse beroepsbevolking, is actief als ondernemer. Het afgelopen decennium is vooral het aantal zzp’ers sterk toegenomen. Volgens de KvK waren er op 1 januari 2023 meer dan 1,6 miljoen zelfstandig ondernemers zonder personeel. Dat is zeventien procent van de werkzame beroepsbevolking. Het aantal zzp’er is de afgelopen tien jaar gegroeid met maar liefst 84 procent. Hoewel als zelfstandige werken onder andere het voordeel van meer  vrijheid heeft, zijn er ook nadelen aan verbonden. Zo zijn zzp’ers niet verzekerd in geval van (langdurige) ziekte of arbeidsongeschiktheid. Ze kunnen zich hier wel vrijwillig voor kun verzekeren.

Verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering volgens pensioenakkoord uitgesteld

Er is dus een groeiend aantal mensen zonder verzekering bij ziekte of arbeidsongeschiktheid. Omdat zij in die situatie direct inkomsten mislopen neemt het aantal mensen toe dat in financiële problemen kan komen. Om de kans hierop te verkleinen, is in het pensioenakkoord in 2019 afgesproken dat ondernemers zich zullen moeten gaan verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Vorig jaar werd echter bekend dat de invoering van een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) problemen oplevert en nog jaren zal duren.

Wat houdt de vrijwillige WIA-verzekering in?

Maar vrijwillig een verzekering tegen arbeidsongeschiktheid afsluiten is zeker geen overbodige luxe. Ondernemers kunnen bij een commerciële partij zoals een verzekeraar een AOV afsluiten, of een vrijwillige WIA-uitkering bij het UWV. De WIA-uitkering biedt een inkomen nadat een ondernemer twee jaar lang vanwege een ziekte of handicap niet of minder heeft kunnen werken.

De WIA-uitkering bestaat eigenlijk uit twee verschillende uitkeringen. Enerzijds betreft het de WGA, Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten. Deze uitkering is voor mensen die nu of in de toekomst nog wel of deels kunnen werken. Anderzijds gaat het om de IVA -uitkering, Inkomensvoorziening Volledig Arbeidsongeschikten. Deze is voor mensen die nu niet meer kunnen werken en dat in de toekomst ook naar verwachting niet meer kunnen.

Meer over de premie en hoogte van een WIA-uitkering

Meer over de premie en hoogte van een WIA-uitkering

Met het vrijwillig afsluiten van een WIA-verzekering, verzekert iemand een bepaald dagloon. Dit is gebaseerd op de inkomsten die iemand misloopt bij langdurige ziekte of arbeidsongeschiktheid. Het maximale te verzekeren dagloon is voor 2023 vastgesteld op 256,54 euro. Er geldt een maximaal maandbedrag van 5.579,75 euro en maximaal jaarbedrag van 66.956,94 euro. De premie die een ondernemer betaalt bij het vrijwillig afsluiten van een WIA-uitkering is afhankelijk van het te verzekeren dagloon en het aantal werkdagen per maand.

Meer vrijwillige verzekeringen van het UWV

Ondernemers die graag financiële zekerheid willen, kunnen zich voor diverse zaken vrijwillig verzekeren bij het UWV. Naast de WIA-uitkering gaat het onder meer om een ziektewetverzekering, WAO-verzekering en WW-verzekering.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

De essentiële pannen voor een succesvolle horecaonderneming 0 73

Pannen voor de horeca

Als het gaat om het runnen van een succesvolle horecaonderneming, zijn kwalitatieve pannen van essentieel belang. Ze spelen een cruciale rol in de keuken, waar efficiëntie, duurzaamheid en kwaliteit van groot belang zijn. In dit artikel zullen we de pannen bespreken die elke horecaonderneming nodig heeft om te gedijen en te excelleren.

Sauspannen voor perfecte sauzen en delicate gerechten

Sauspannen vormen de basis van elke professionele keuken. Ze zijn ideaal voor het bereiden van sauzen, soepen en andere delicate gerechten. Een goede sauspan moet gemaakt zijn van hoogwaardig materiaal zoals roestvrij staal, dat zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en duurzaamheid. Daarnaast is een pan met een dikke bodem en een stevig handvat belangrijk om de hitte goed vast te houden en gemakkelijk te kunnen hanteren. Investeer in verschillende formaten sauspannen om aan de diverse behoeften van je menu te voldoen.

Koekenpannen voor veelzijdigheid en perfecte bakresultaten

Koekenpannen zijn onmisbaar in de horeca. Ze worden gebruikt voor het bakken van eieren, pannenkoeken, vlees en groenten. Kies voor koekenpannen met een anti-aanbaklaag van hoge kwaliteit om ervoor te zorgen dat voedsel niet blijft plakken en gemakkelijk kan worden omgedraaid. Daarnaast zijn pannen met een stevig handvat en een goede warmtegeleiding essentieel. Investeer in verschillende formaten koekenpannen, zodat je kunt variëren in de gerechten die je aanbiedt.

Stoofpotten voor langzaam gegaarde heerlijkheden

Voor het bereiden van smaakvolle stoofschotels, braadstukken en suddergerechten zijn stoofpotten van onschatbare waarde. Deze pannen zijn ontworpen om warmte vast te houden en langzaam te laten circuleren, waardoor vlees en groenten gelijkmatig gaar worden en de smaken zich volledig ontwikkelen. Kies voor stoofpotten gemaakt van gietijzer of geëmailleerd gietijzer, omdat deze materialen de warmte goed vasthouden en zorgen voor een gelijkmatige verdeling. Het is ook belangrijk dat de stoofpot een goed passend deksel heeft om vocht en smaken binnen te houden.

Conclusie

De keuze van de juiste pannen is van groot belang voor het succes van een horecaonderneming. Investeer in hoogwaardige sauspannen, koekenpannen en stoofpotten om de efficiëntie, duurzaamheid en kwaliteit in je keuken te waarborgen. Met deze essentiële pannen ben je goed uitgerust om heerlijke gerechten te bereiden en je klanten tevreden te stellen, wat zal bijdragen aan het succes van je horecaonderneming. Meer pannen bekijken? Vind de beste pannen op Pannenadvies.nl.

Ideale locatie voor een bedrijfsfeest: het strand! 0 69

Ideale locatie voor een bedrijfsfeest: het strand!

We hebben vanwege de coronapandemie behoorlijk gekke jaren achter de rug. Mensen moesten bijvoorbeeld wanneer mogelijk thuiswerken. Hierdoor was er onder meer veel minder direct contact tussen collega’s. Daarnaast konden bedrijfsfeesten niet doorgaan, of moesten bezoekers zich aan allerlei regels houden. Dit jaar kunnen bedrijven gelukkig weer een spetterend bedrijfsfeest houden. Zonder rekening te hoeven houden met allerlei ge- en verboden. De ideale locatie hiervoor: aan het strand! En wist je al dat je hiervoor niet eens naar de Nederlandse kust hoeft?

Het gevoel van zon, zee en strand

De zomer is altijd al een populaire periode geweest voor het organiseren van bedrijfsfeesten. De zomerse zon en frisse buitenlucht doet iedereen goed, en brengt mensen snel in een feestelijke stemming. Bovendien zijn veel activiteiten buiten gemakkelijker te organiseren. De ideale plek voor een bedrijfsfeest is dan ook het strand. Instant happiness, en mensen hebben echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

Aan het strand… bij Eindhoven?

Op zoek naar een bedrijfsfeest locatie met strand, maar geen zin om al het personeel helemaal naar de Nederlandse kust te moeten vervoeren? Dan is Beachclub Sunrise precies die unieke locatie waarnaar jij op zoek bent. Hier heb je namelijk een schitterend uitzicht over het water van recreatieplas Aquabest, een ruim strand (met palmbomen natuurlijk) en een zonnig terras. Beachclub Sunrise ligt net ten noorden van Eindhoven. Een perfecte locatie dus voor een bedrijfsfeest van bedrijven uit Noord-Brabant, Limburg en Gelderland.

Sfeervolle locatie voor een bedrijfsfeest in de winter

Moet je een zaal huren in Eindhoven voor een vergadering of bedrijfspresentatie? En ben je hiervoor op zoek naar een originele locatie? Ook hiervoor kun je terecht bij Beachclub Sunrise. Er zijn verschillende stijlvolle zalen met een eigen sfeer, geschikt voor tien tot in totaal wel 2500 mensen. Deze binnenlocatie maakt de strandclub ook erg geschikt voor een bedrijfsfeest in de winter. Compleet met wintersfeer!

Tips voor de invulling van een bedrijfsfeest aan het strand

Tips voor de invulling van een bedrijfsfeest aan het strand

Met een goede locatie ben je voor een feestelijke stemming al een eind op weg. Toch is het belangrijk goed over de verdere invulling van een bedrijfsfeest na te denken. Wil je er bijvoorbeeld een themafeest van maken, in Ibiza-stijl? Mag het wel wat actiever, met bijvoorbeeld sportieve strandactiviteiten of een stormbaan? Of lijkt je een bedrijfsfestival, een festivalsfeer met verschillende optredens je meer wat?

Tot slot maakt natuurlijk het eten en drinken ook een belangrijk onderdeel uit van de beleving van het bedrijfsfeest. Afhankelijk van het gekozen thema oen passend bij het bedrijf en de medewerkers kun je bijvoorbeeld kiezen voor partyfood, een streetfood festival, een buffet of BBQ.

Succes met de organisatie, en veel plezier tijdens het bedrijfsfeest!