5 keer inspiratie voor een sfeervolle kantoorinrichting 0 138

kantoorinrichting

Dat een sfeervolle kantoorinrichting inspirerend werkt, weten de meeste ondernemers wel. Het creëren van een uitstraling die de gewenste sfeer uitstraalt, wordt in de praktijk nog wel eens als erg lastig ervaren. Het is echter mogelijk om op een aantal zeer eenvoudige manier op een sfeervolle manier een kantoor in te richten. We delen hieronder 5 keer inspiratie voor een sfeervolle kantoorinrichting.

Sfeervol kantoor inrichten

Bij het inrichten van een kantoor spelen veel factoren een rol. Hierbij moet er een perfecte combinatie worden gemaakt tussen ergonomie, productiviteit, werksfeer en uiteraard de juiste uitstraling als er klanten of opdrachtgevers op kantoor worden ontvangen. Omdat dit factoren zijn die indirect verband met elkaar hebben, moet er gekeken worden naar het totale plaatje. 

Een sfeervolle werkplek inrichten draagt bij aan een goede sfeer en productiviteit. Diverse onderzoeken hebben immers uitgewezen dat mensen productiever zijn als ze een werkplek hebben waarin ze zich thuis voelen. Deze “huiselijke sfeer” is op een eenvoudige manier te creëren. Laat je door deze onderstaande 5 tips inspireren voor een sfeervolle kantoorinrichting. Daarbij maken we ook van de gelegenheid gebruik om met je te delen welke afwegingen je op dit gebied kunt maken.

5 keer inspiratie voor een sfeervolle kantoorinrichting

Tip 1: Het plaatsen van kantoorplanten.

Planten leveren een uitstekende bijdrage aan een sfeervolle kantoorinrichting. veel bedrijven kiezen ervoor om kantoorplanten te plaatsen omdat dit groen zorgt voor een mooie natuurlijke uitstraling, stress verminderend werken, een rustgevend karakter hebben en zorgen voor een betere akoestiek. Een groene plant werkt kalmerend omdat we de kleur groen associëren met rust. Daarnaast leveren planten zuurstof en zijn er plantensoorten die luchtzuiverend werken. Er zijn veel plantensoorten die weinig onderhoud vragen en uitstekend passen in een kantoor setting.

Tip 2: Het plaatsen van of meerdere eyecatchers

Een mooi kunststuk of andere opvallende eyecatchers zijn echte sfeer bepalende factoren op een kantoor. De werkplek krijgt hierdoor een mooie karakteristieke uitstraling. Het is hierbij wel van belang dat de eyecatchers passen bij de (gewenste) uitstraling van het bedrijf. Een mooie aankleding van het kantoor in vorm van bijvoorbeeld stijlvolle tapijten, kussens en klokken passen ook in dit rijtje. 

Tip 3: Het kiezen voor sfeerverlichting

De verlichting op een werkplek is een belangrijke sfeerbepalende factor. Er zijn op dit gebied volop keuzemogelijkheden. Door een overwogen keuze te maken voor staande lampen, wandlampen, hanglampen en/of tafellampen, kan er op een geraffineerde manier de gewenste sfeer worden gecreëerd zonder dat dit ten koste hoeft te gaan van de productiviteit.

Tip 4: Een overwogen keuze voor kleuren

Misschien wel de belangrijkste overweging voor een sfeervolle kantoorinrichting is de kleurkeuze van het interieur. Kleuren spelen een belangrijke rol bij de beïnvloeding van emoties en dus ook op de uitstraling van een kantoor. Een mooie harmonie van kleuren zorgt voor een gewenste uitstraling. Hout- en natuurlijke tinten zorgen bijvoorbeeld voor gezellige- en warme sfeer op kantoor.

Tip 5: Kunststukken aan de muur

Door het ophangen van een mooi schilderij muur combineer je een aantal van de bovenstaande punten. Daarnaast zijn er volop mogelijkheden om te variëren in kleurrijke eyecatchers als je het leuk vindt om zelf ook creatief te zijn.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie