3 redenen om te investeren in nieuw kantoormeubilair 0 20

3 redenen om te investeren in nieuw kantoormeubilair

Als bedrijf of organisatie investeer je natuurlijk het liefst in zaken die groei opleveren. Al het andere wat geld kost is vooral een beetje vervelend. Maar veel zaken zijn ook gewoon onmisbaar. Zoals bijvoorbeeld kantoormeubilair. Investeren in kantoormeubilair is misschien niet per se leuk, maar wel noodzakelijk. Maar wanneer zou je ervoor kiezen om je huidige meubelen af te danken en te investeren in nieuw kantoormeubilair? We bespreken drie goede redenen.

Ergonomische verbeteringen

Het kan zijn dat de ergonomie binnen je bedrijf of organisatie nog niet op orde is. Zeker op kantoor, waar mensen langdurig zitten, is het dat echter wel heel belangrijk. Werken in een verkeerde houding kan voor allerlei lichamelijk klachten zorgen, zoals rugpijn, nekpijn en RSI. Dat kan voor slepende lichamelijke problematiek zorgen die resulteert in langdurig ziekteverzuim. Merk je dat nu relatief veel mensen uitvallen met lichamelijke klachten die te maken kunnen hebben met hun werkhouding? Dan is het zeer verstandig om te investeren in ergonomisch kantoormeubilair, zoals ergonomische stoelen voor werkplekken en vergaderruimtes en bureaus en tafels die in hoogte verstelbaar zijn. Dat kost misschien nu veel geld, maar het kan ook veel ellende voorkomen die net zo goed veel (als niet méér) geld kost voor je bedrijf of organisatie.

Nieuwe uitstraling

Als je gaat investeren in nieuw meubilair voor je bedrijfspand, is het altijd verstandig om sowieso te kiezen voor ergonomische meubelen. Maar dat hoeft natuurlijk niet de hoofdreden te zijn dat je het doet, want misschien was de ergonomie bij jou op kantoor al prima in orde. Maar je kunt de wens hebben om een nieuwe uitstraling te creëren voor je bedrijfspand. Misschien wil je op die manier professioneler overkomen dan nu het geval is. Dat zit in vele facetten van je bedrijfspand, maar ook je keuze voor kantoormeubilair speelt een rol in de uitstraling van je pand. Daarom kun je door zorgvuldig nieuwe kantoormeubelen uit te kiezen een hele andere look creëren die wellicht beter aansluit bij wat je zou willen uitstralen als bedrijf of organisatie. Ook dat is een volstrekt legitieme reden om ervoor te kiezen om te investeren in nieuw kantoormeubilair.

Nieuwe uitstraling

Verhuizing

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je afscheid neemt van je huidige pand en een nieuwe ruimte gaat betrekken met je bedrijf of organisatie. Dat is een perfect moment om te overwegen of je nog door wilt met je huidige kantoormeubilair. Het is namelijk het uitgelezen moment om voor verandering te kiezen. In een nieuwe bedrijfsruimte kun je meteen een andere uitstraling creëren, omdat de hele ruimte nog vrij is om te vormen naar je wensen. Omdat je toch ook bezig bent met het verplaatsen van spullen, is het ook een passend moment om je oude kantoormeubilair te laten afvoeren.

Je moet er natuurlijk wel geld voor hebben als bedrijf of organisatie, maar je moet sowieso altijd rekening houden met het vervangen van kantoormeubelen die aan vervanging toe zijn. Investeer je nu in één klap in nieuw kantoormeubilair, dan hoef je waarschijnlijk voorlopig ook niets meer te vervangen en heb je er ook weinig onderhoudskosten aan.

Previous Article

Geef een reactie

5 keer inspiratie voor een sfeervolle kantoorinrichting 0 63

kantoorinrichting

Dat een sfeervolle kantoorinrichting inspirerend werkt, weten de meeste ondernemers wel. Het creëren van een uitstraling die de gewenste sfeer uitstraalt, wordt in de praktijk nog wel eens als erg lastig ervaren. Het is echter mogelijk om op een aantal zeer eenvoudige manier op een sfeervolle manier een kantoor in te richten. We delen hieronder 5 keer inspiratie voor een sfeervolle kantoorinrichting.

Sfeervol kantoor inrichten

Bij het inrichten van een kantoor spelen veel factoren een rol. Hierbij moet er een perfecte combinatie worden gemaakt tussen ergonomie, productiviteit, werksfeer en uiteraard de juiste uitstraling als er klanten of opdrachtgevers op kantoor worden ontvangen. Omdat dit factoren zijn die indirect verband met elkaar hebben, moet er gekeken worden naar het totale plaatje. 

Een sfeervolle werkplek inrichten draagt bij aan een goede sfeer en productiviteit. Diverse onderzoeken hebben immers uitgewezen dat mensen productiever zijn als ze een werkplek hebben waarin ze zich thuis voelen. Deze “huiselijke sfeer” is op een eenvoudige manier te creëren. Laat je door deze onderstaande 5 tips inspireren voor een sfeervolle kantoorinrichting. Daarbij maken we ook van de gelegenheid gebruik om met je te delen welke afwegingen je op dit gebied kunt maken.

5 keer inspiratie voor een sfeervolle kantoorinrichting

Tip 1: Het plaatsen van kantoorplanten.

Planten leveren een uitstekende bijdrage aan een sfeervolle kantoorinrichting. veel bedrijven kiezen ervoor om kantoorplanten te plaatsen omdat dit groen zorgt voor een mooie natuurlijke uitstraling, stress verminderend werken, een rustgevend karakter hebben en zorgen voor een betere akoestiek. Een groene plant werkt kalmerend omdat we de kleur groen associëren met rust. Daarnaast leveren planten zuurstof en zijn er plantensoorten die luchtzuiverend werken. Er zijn veel plantensoorten die weinig onderhoud vragen en uitstekend passen in een kantoor setting.

Tip 2: Het plaatsen van of meerdere eyecatchers

Een mooi kunststuk of andere opvallende eyecatchers zijn echte sfeer bepalende factoren op een kantoor. De werkplek krijgt hierdoor een mooie karakteristieke uitstraling. Het is hierbij wel van belang dat de eyecatchers passen bij de (gewenste) uitstraling van het bedrijf. Een mooie aankleding van het kantoor in vorm van bijvoorbeeld stijlvolle tapijten, kussens en klokken passen ook in dit rijtje. 

Tip 3: Het kiezen voor sfeerverlichting

De verlichting op een werkplek is een belangrijke sfeerbepalende factor. Er zijn op dit gebied volop keuzemogelijkheden. Door een overwogen keuze te maken voor staande lampen, wandlampen, hanglampen en/of tafellampen, kan er op een geraffineerde manier de gewenste sfeer worden gecreëerd zonder dat dit ten koste hoeft te gaan van de productiviteit.

Tip 4: Een overwogen keuze voor kleuren

Misschien wel de belangrijkste overweging voor een sfeervolle kantoorinrichting is de kleurkeuze van het interieur. Kleuren spelen een belangrijke rol bij de beïnvloeding van emoties en dus ook op de uitstraling van een kantoor. Een mooie harmonie van kleuren zorgt voor een gewenste uitstraling. Hout- en natuurlijke tinten zorgen bijvoorbeeld voor gezellige- en warme sfeer op kantoor.

Tip 5: Kunststukken aan de muur

Door het ophangen van een mooi schilderij muur combineer je een aantal van de bovenstaande punten. Daarnaast zijn er volop mogelijkheden om te variëren in kleurrijke eyecatchers als je het leuk vindt om zelf ook creatief te zijn.

Deze 5 plekken worden vaak vergeten bij het schoonmaken van een kantoor 0 63

het schoonmaken van een kantoor

Een opgeruimd en schoon kantoor zorgt voor een gezonde werksituatie, een prettige werksfeer en meer productiviteit. Ondanks dat krijgt het schoonmaken van een kantoor niet de benodigde aandacht. Deze klus wordt vaak niet grondig uitgevoerd en er zijn veel plekken die nog wel eens vergeten worden. Ontdek hier welke 5 belangrijke plekken nog wel eens overgeslagen worden bij het schoonmaken van kantoren.

Minder grondige schoonmaak op kantoren

Hoewel iedereen weet hoe belangrijk een goede hygiëne is, wordt dit bij het schoonmaken van kantoren (en andere bedrijfspanden) nog wel eens vergeten. De schoonmaakwerkzaamheden op een kantoor gebeuren vaak veel minder grondig dan thuis. Dit is opvallend want er wordt toch een groot deel van de dag op de werkplek doorgebracht. Ondanks dat we allemaal weten dat een slechte hygiëne de kans op ziektes kan vergroten, de overlast van ongedierte in de hand werkt en een wisselwerking heeft op het gedrag van veel mensen, schiet het grondig schoonmaken op kantoor er nog wel eens bij in. Er zijn veel intensief gebruikte (kleine) plekken die regelmatig worden overgeslagen……

Deze 5 plekken worden vaak vergeten bij het schoonmaken van een kantoor

Zoals aangegeven zijn er een 5tal plekken die vaak worden vergeten bij het schoonmaken van ene kantoor. De een is misschien iets voor de hand liggender dan de ander. We zetten ze daarom voor je op een rijtje:

  • Sanitaire ruimtes: Iedereen hecht veel waarde aan een schoon toilet maar gaat niet even hygiënisch te werk bij het toiletbezoek. Het is dan ook goed om aandacht te besteden aan de deurklink, de lichtknoppen en vooral de spoelknop. Dit zijn de plekken waar de meeste bacteriën zitten. Daarbij mogen de kranen niet vergeten worden. De kranen worden immers als eerste aangeraakt na een toiletbezoek en zijn dus het smerigst.
  • Telefoons: Op kantoor wordt veel gebeld, nog altijd ook met vaste telefoons. De hoorn wordt niet altijd met even schone handen vastgepakt en behoort dat ook tot de meest vieze plekken op kantoor.
  • Het toetsenbord: Veel mensen werken en eten tegelijk. Dit is terug te zien op en in het toetsenbord die niet alleen regelmatig vol zit met kruimels maar ook met afdrukken van vieze vingers. Daarnaast komen er ongemerkt ook druppels zweet, spraakwater en huidschilfers op het toetsenbord terecht….. 
  • De printer: In veel gevallen wordt een printer gemeenschappelijk gebruikt en drukken veel verschillende mensen de knoppen van dit apparaat in. Helaas wassen weinig mensen met regelmaat hun handen.
  • De keuken: Deze plek verdient veel aandacht om de overlast op ongedierte te voorkomen. Daarnaast worden vaatwassers en koffieautomaten vrijwel nooit grondig schoongemaakt. Dit is niet alleen van belang voor de hygiëne (denk alleen maar aan de knoppen) maar ook om de kans op stankoverlast en verstopping te verkleinen. Tot slot willen we de koelkast even onder de aandacht brengen. Een gemeenschappelijk gebruikte koelkast ligt vaak vol met spullen die over datum of beschimmeld zijn. Daarnaast voelt niemand zich geroepen om de koelkast schoon te maken als er spullen zijn gaan lekken.