3 redenen om te investeren in nieuw kantoormeubilair 0 328

3 redenen om te investeren in nieuw kantoormeubilair

Als bedrijf of organisatie investeer je natuurlijk het liefst in zaken die groei opleveren. Al het andere wat geld kost is vooral een beetje vervelend. Maar veel zaken zijn ook gewoon onmisbaar. Zoals bijvoorbeeld kantoormeubilair. Investeren in kantoormeubilair is misschien niet per se leuk, maar wel noodzakelijk. Maar wanneer zou je ervoor kiezen om je huidige meubelen af te danken en te investeren in nieuw kantoormeubilair? We bespreken drie goede redenen.

Ergonomische verbeteringen

Het kan zijn dat de ergonomie binnen je bedrijf of organisatie nog niet op orde is. Zeker op kantoor, waar mensen langdurig zitten, is het dat echter wel heel belangrijk. Werken in een verkeerde houding kan voor allerlei lichamelijk klachten zorgen, zoals rugpijn, nekpijn en RSI. Dat kan voor slepende lichamelijke problematiek zorgen die resulteert in langdurig ziekteverzuim. Merk je dat nu relatief veel mensen uitvallen met lichamelijke klachten die te maken kunnen hebben met hun werkhouding? Dan is het zeer verstandig om te investeren in ergonomisch kantoormeubilair, zoals ergonomische stoelen voor werkplekken en vergaderruimtes en bureaus en tafels die in hoogte verstelbaar zijn. Dat kost misschien nu veel geld, maar het kan ook veel ellende voorkomen die net zo goed veel (als niet méér) geld kost voor je bedrijf of organisatie.

Nieuwe uitstraling

Als je gaat investeren in nieuw meubilair voor je bedrijfspand, is het altijd verstandig om sowieso te kiezen voor ergonomische meubelen. Maar dat hoeft natuurlijk niet de hoofdreden te zijn dat je het doet, want misschien was de ergonomie bij jou op kantoor al prima in orde. Maar je kunt de wens hebben om een nieuwe uitstraling te creëren voor je bedrijfspand. Misschien wil je op die manier professioneler overkomen dan nu het geval is. Dat zit in vele facetten van je bedrijfspand, maar ook je keuze voor kantoormeubilair speelt een rol in de uitstraling van je pand. Daarom kun je door zorgvuldig nieuwe kantoormeubelen uit te kiezen een hele andere look creëren die wellicht beter aansluit bij wat je zou willen uitstralen als bedrijf of organisatie. Ook dat is een volstrekt legitieme reden om ervoor te kiezen om te investeren in nieuw kantoormeubilair.

Nieuwe uitstraling

Verhuizing

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je afscheid neemt van je huidige pand en een nieuwe ruimte gaat betrekken met je bedrijf of organisatie. Dat is een perfect moment om te overwegen of je nog door wilt met je huidige kantoormeubilair. Het is namelijk het uitgelezen moment om voor verandering te kiezen. In een nieuwe bedrijfsruimte kun je meteen een andere uitstraling creëren, omdat de hele ruimte nog vrij is om te vormen naar je wensen. Omdat je toch ook bezig bent met het verplaatsen van spullen, is het ook een passend moment om je oude kantoormeubilair te laten afvoeren.

Je moet er natuurlijk wel geld voor hebben als bedrijf of organisatie, maar je moet sowieso altijd rekening houden met het vervangen van kantoormeubelen die aan vervanging toe zijn. Investeer je nu in één klap in nieuw kantoormeubilair, dan hoef je waarschijnlijk voorlopig ook niets meer te vervangen en heb je er ook weinig onderhoudskosten aan.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie